Pozitivno poslovanje opštine u prvoj polovini godine

0

VIŠEGRAD – Opština Višegrad pozitivno je poslovala u prvih šest mjeseci ove godine, jer su prihodi bili 4,6 miliona KM, a rashodi 3,2 miliona KM, rekao je danas načelnik opštine Slaviša Mišković.
„To znači da je na računu ostalo nepotrošenih, a planiranih 1,3 miliona KM, pa je neminovno da će uskoro doći do rebalansa budžeta, a ta sredstva biće usmjerena na kapitalne investicije“, rekao je Mišković na sjednici Skupštine opštine.

Mišković je pojasnio da je ovakav bilans u prvoj polovini godine dobar zahvaljujući većem prilivu novca od naknade za potopljeno zemljište od akumulacije Hidroelektrane „Višegrad“, jer je zbog povoljne hidrologije proizvedeno više električene energije, pa su i sredstva veća.

„Što se tiče priliva sredstava na račun opštine od PDV-a, ona su manja od planiranih za 70.000 KM, a umanjena su i sredstva od poreza na plate“, istakao je Mišković.

On je naglasio da su sredstva od uštede ostvarene smanjenjem odborničkih dodataka i plata funkcionerima upućena za potrebe omladinske organizacije, boračkim i socijalnim kategorijama stanovništva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare