Potvrđen uzrok smrti Sulejmana Redžića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu potvrdilo je Srni da se vještak sudske medicine Hamza Žuja izjasnio da je smrt akademika Sulejmana Redžića nastupila usljed naglog akutnog krvnog zastoja.

Iz ove pravosudne institucije saopšteno je da se vještak sudske medicine izjasnio da je smrt Sulejmana Redžića nastupila usljed opšte zastojne hipermije – cijanoze, prouzrokovane naglim prekidom u radu srca, a što je dokazano provedenom patohistološkom analizom uzoraka tkiva.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zaprimilo je sudsko-medicinsku dokumentaciju sačinjenu povodom naredbi ovog tužilaštva u pogledu obdukcije tijela preminulog akademika, te toksikološke i patohistološke analize uzoraka tkiva.

Navedena vještačenja proveli su Institut za forenzičku medicinu i forenzičku toksikologiju i Institut za patologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Toksikološka laboratorija Zavoda za medicinu rada Kantona Sarajevo.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu naložilo je Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo da obustavi istragu po ovom predmetu.

Na području Lapišnice, u kanjonu rijeke Miljacke, 21. januara pronađeno je tijelo Sulejmana Redžića, koji je nestao 7. januara.

Predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca „Krug 99“, Sulejman Redžić je, prema saznanjima policije, iz kuće izašao 7. januara u popodnevnim časovima, a njegov nestanak porodica je prijavila policiji 9. januara.

Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare