Potpisani ugovori sa 135 stipendista

0

VIŠEGRAD – Opština Višegrad potpisala je danas ugovore o stipendijama sa 68 novih i 67 studenta koji su ranije ostvarili pravo na stipendiranje iz budžeta opštine.
Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da ova opština svake godine dodjeljuje 130 stipendija, a prioritet imaju porodice poginulih boraca.

„Od ukupnog broja stipendista koji su prošle godine potpisali ugovor, 41 je završilo studije, a 67 je uspješno završilo godinu, ostvarivši pravo na nastavak stipendiranja“, rekao je Mišković.

On je istakao da je za stipendije konkurisalo više od 90 studenata, a da je uslove ispunilo njih 68.

Mišković je naveo da stipendije za studente prve i druge godine iznose 90 KM mjesečno, a za studente treće i četvrte godine 120 KM.

Na pitanje da li se studenti nakon završenog fakulteta vraćaju u ovu opštinu, Mišković je rekao da se vraćaju, ali da zbog opšte situacije u društvu nije moguće da se svi zaposle.

„Nadam se da će se takva slika promijeniti i da ćemo mlade ljude sa savremenim znanjima moći da angažujemo u svrhu razvoja opštine“, rekao je Mišković.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radivoje Vidaković zahvalio je u ime svih studenata za dodijeljene stipendije.

„Ovo nam mnogo znači. Ranije nisam dobijao stipendiju, a kada završim studije očekujem da se vratim u Višegrad i doprinesem razvoju opštine“, ističe Vidaković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare