Potpisani ugovori o podsticajima u vrijednosti od 102.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Oko 400 privrednika i poljoprivrednika sa područja oštine Istočno Novo Sarajevo potpisalo je danas ugovore za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podsticaj u ukupnom iznosu od 102.000 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da će sredstva biti dodjeljena za oko 90 privrednika i oko 300 poljoprivrednika.

Katić je rekao da su obuhvaćeni svi koji su ispunjavali uslove, a koji su aplicirali na javni konkurs za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za razvoj privrede i poljoprivrede u 2021. godini.

„Uzimajući u obzir prethodnu godinu i probleme koji su nastali usljed virusa korona, ove godine smo nastojali da sve obuhvatimo“, pojasnio je Katić.

On je istakao da su poljoprivrednici, prilikom podnošenja zahtjeva, najviše navodili da će sredstva iskoristiti za nabavku sjemena, s obzirom na to da je ova opština ranijih godina dijelila i plastenike.

Katić je najavio da će narednih godina opština nastojati da obezbijedi i veća sredstva.

„Pokušaćemo da afirmišemo da se građani bave plasteničkom proizvodnjom, jer na području opštine imamo firme koje se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda“, rekao je Katić i dodao da se na taj način nastoji postići sinergija između proizvođača i privatnih preduzetnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare