Potpisani ugovori o izgradnji i rekonstrukciji 28 kuća

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević potpisao je danas ugovore za obnovu i izgradnju 28 kuća raseljenim i izbjeglim porodicama i povratnicima, koji do sada nisu imali riješeno stambeno pitanje.

Vrijednost projekta je oko 825.000 KM, a opština ga realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica.

„Opština Vlasenica konstantno rješava pitanje smještaja porodica koje žive na području ove lokalne zajednice, bez obzira na finansijske probleme proteklih godina“, izjavio je Kraljević novinarima.

Kraljević je naglasio da će izgradnja i obnova kuća početi čim budu stvoreni vremenski uslovi za gradnju.

„Biće to, najvjerovatnije, na proljeće. Tada ćemo izaći na teren i početi sa gradnjom, da bi porodice dobile smještaj i uslove koje zaslužuju“, istakao je Kraljević.

On je napomenuo da je u opštini Vlasenica ostalo još 150 porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje, ali da će i one uskoro biti stambeno zbrinute.

„Uglavnom su to raseljena lica, i ja odgovorno tvrdim, da će i ove porodice dobiti krov nad glavom, jer mi nastavljamo da radimo i gradimo“, rekao je Kraljević.

Kraljević je izrazio zahvalnost institucijama koje učestvuju u ovom projektu, saradnicima iz opštine, načelniku opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Neveni Stupar koja radi na ovom projektu, kao i korisnicima koji su imali strpljenja da godinama čekaju ovaj dan.

Stupareva je izjavila novinarima da će u okviru projekta biti izgrađeno 13 novih objekata, a da će 15 biti rekonstruisano.

„Za kuće koje gradimo od temelja do krova biće utrošeno 554.000 KM, a za rekonstrukciju oko 271.000 KM“, navela je Stupareva.

Ugovore su danas, između ostalih, potpisale Petra Vuković iz Vogošće i Radmila Aničić iz Olova, koje su zahvalile načelniku i njegovim saradnicima što su im omogućili da učestvuju u ovom projektu.

Vukovićeva je istakla da je danas za nju, nakon toliko godina, počeo novi život.

„Od 1995. godine živim u Vlasenici kao podstanar. Sa dva sina, kao samohrana majka, snalazila sam se kako znam i umijem. Danas sa mnom živi jedan sin, a drugi je u Srbiji. Ovo je naš novi početak“, rekla je Vukovićeva.

Aničićeva je izjavila da je ovaj dan sanjala i ni u snu nije mogla da vjeruje da će da ga dočeka.

„U Vlasenicu sam došla iz Olova 1996. godine, kupila sam jednu staru, propalu kuću, koja je gotovo pala. Trenutno u njoj živim sama, sin mi radi u Srbiji. Kada su me pozvali i rekli da će da mi grade kuću nisam mogla da vjerujem, ali danas sam ovdje. Još ne mogu da vjerujem dok ne vidim krov moje kuće“, izjavila je Aničićeva.

U opštini Vlasenica u završnoj fazi je izgradnja zgrade sa 20 stanova za izbjegla i raseljena lica, a vrijednost radova je milion i 20.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare