Potpisani novi ugovori o stipendiranju

0

VLASENICA – Srednjoškolac Bojan Marković, te studenti Đorđe Dragić i Vlado Kovačević novi su stipendisti opštine Vlasenica.

Pravo na stipendiju oni su stekli kao učenici generacije osnovne , odnosno srednje škole a ugovore o stipendiranju juče je potpisao načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović sa roditeljima učenika.

Prema riječima načelnika Todorovića, potpisivanjem ova tri ugovora broj stipendista u opštini Vlasenica za 2012/2013 iznosi 116.
Visina stipendije iz budžeta opštine Vlasenica iznosi 100 KM a roditelji koji su u ime učenika potpisali ugovore kažu da će im stipendija olakšati školovanje njihove djece.

Veselinka Marković, Bojanova majka, ističe da je svakako zadovoljna što Opština brine o učenicima koji postižu odličan uspjeh u školi. Kaže da će stipendija dobro doći za Bojanovo školovanje, jer ona ne radi a muž je invalid. Osim Bojana, Markovići školuju i kćerku.

Svoju zahvalnost Opštini izrazile su Angelina Dragić, majka Đorđa Dragića koji studira matematiku u Novom Sadu, i Verica Kovačević, majka Vlade Kovačevića koji je upisao građevinski fakultet, takođe u Novom Sadu.

“Ušteda sredstava u opštinskom budžetu za 2013-u , uslovila je da za 2013-u ne bude raspisan konkurs za stipendije , tako da će u ovoj godini biti stipendirani studenti koji su redovno upisali drugu ,treću i četvrtu godinu studija te apsolventi” – kaže načelnik opštine Dragoslav Todorović.

U prošloj godini iz Budžeta opštine Vlasenica stipendirano je 157 studenata i učenika generacije, podsjeća Todorović i dodaje da još nisu isplaćene stipendije za oktobar, novembar i decembar mjesec 2012-e što ukupno iznosi 26 400 KM. “Za oktobar dugujemo 15 100 KM i po 11 300 KM za novembar i decembar. Ja ću pokušati da do kraja januara 2013. isplatim oktobarsku stipendiju, a u februaru i martu novembarsku  i decembarsku. “

Budžetom opštine Vlasenica za 2013-u godinu na ime stipendija planirano je 70 000 KM, a stipendija se isplaćuje za sedam mjeseci.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare