Potpisan sporazum o organizovanju studijskog programa Kineski jezik

0

Kineski ambasador u BiH Vang Fuguo i dekan Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković potpisali su danas Sporazum o saradnji u organizovanju studijskog programa Kineski i engleski jezik i književnost.

Do potpisivanja sporazuma došlo je nakon višemjesečnih dogovora s ciljem uvođenja ovog studijskog programa na Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Kancelarija međunarodnog savjeta za kineski jezik, čiji je ovlašteni predstavnik ambasador Fuguo, obavezala se da će preporučiti i obezbijediti nastavno osoblje za kineski jezik, te obezbijediti njihove lične dohotke, dok će smještaj, zdravstveno osiguranje i ostale obaveze, u skladu sa radno-pravnim zakonodavstvom Republike Srpske, obezbijediti Univerzitet.

Novaković je izrazio očekivanje da će Ministarstvo prosvjete i kulture RS uskoro završiti poslove na izdavanju licence ovog studijskog programa, jer bi se u tom slučaju, već u sklopu trećeg upisnog roka mogao raspisati i konkurs za kineski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu.

Ističući važnost potpisivanja ovakvog sporazuma za društvenu zajednicu Grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, Novaković i dekan Filozofskog fakulteta Pale Milanka Babić naglasili su da očekuju pomoć grada i opštine u realizaciji obaveza iz samog sporazuma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare