Potpisan sporazum između Opštine Vlasenica i SIDA

0

VLASENICA – Dana 27.02.2013. godine u Sarajevu načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović i direktor Švedske međunarodne razvojne agencije (SIDA) g-din Pelle Persson potpisali su Sporazum o finansiranju projekta „Proširenje i poboljšanje sistema organizovanog prikupljanja otpada na području opštine Vlasenica“.

Sporazumom je predviđena nabavka opreme za komunalno preduzeće “Čistoća”, kao i obaveze Opštine koje se odnose na implementaciju projekta i Plana upravljanja otpadom.

SIDA će finansirati realizaciju navedenog projekta u iznosu od oko 205.000,00 evra, dok je obaveza Opštine sufinansiranje 10% od ukupne vrijednosti projekta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predstavnici konsultantske kuće Grontmij, koja implementira “Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH” i članovi radne grupe za izradu Plana upravljanja otpadom opštine Vlasenica Aleksandra Milanović Lalović i Željko Damljanović.

“Početkom ove godine završena je izrada dokumenta “Plan upravljanja otpadom opštine Vlasenica”, nakon čega se pristupa zakonskoj proceduri usvajanja Plana. Radi se o strateškom dokumentu koji će omogućiti sistemski pristup rješavanju problema iz oblasti upravljanja otpadom, kao i racionalnije korištenje raspoloživih resursa”, izjavio je samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine Željko Damljanović.

Opština Vlasenica dio je projekta ”Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH”, koji sufinasnira Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA), a koji će omogućiti da opštine nabave opremu komunalnim preduzećima, u cilju poboljšanja i proširenja sistema odvoza čvrstog komunalnog otpada.

Projekat “Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH”, u koji će Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA) izdvojiti 10 miliona evra grant sredstava, sa ciljem smanjenja količine otpada, povećanja reciklaže i ponovnog korištenja otpada, biće realizovan u 10 opština u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare