Poštovani kulturno nasljeđe svih naroda

0

VIŠEGRAD – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je Šesti međunarodni dječji festival folklora „Licidersko srce“ u Andrićgradu u Višegradu i istakla da je veoma važno da se u okviru brojnih zajedničkih projekata koje realizuju vlade Republike Srpske i Srbije našla i ova manifestacija.

„Uspjeli smo da zajednički omogućimo da se na festivalu predstave djeca različitih zemalja i da kroz ovu manifestaciju prikažu svoje vještine i sve ono što su u životu kroz folklor naučili“, rekla je sinoć Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su sad djeca čuvari tradicije i da prenose kulturno nasljeđe naroda, o čemu uče i na radionicama koje se organizuju tokom festivalskih dana.

„Ova manifestacija služi da se djeca upoznavaju i zbližavaju, stiču znanja o različitim kulturama i narodima, poštujući ih i njihovo kulturno nasljeđe“, dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je sa folkloristima učestvovala u defileu od mosta Mehmed-paše Sokolovića, pa zatim gradskim ulicama do Andrićgrada, gdje je u Andrićevom institutu za predstavnike svih KUD-ova organizovala prijem i druženje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare