Popovac: Nije bilo prijava o trgovini ljudima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijska uprava Istočno Sarajevo tokom prošle i ove godine nije imala prijave krivičnih djela koje se odnose na trgovinu ljudima, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Aleksandar Popovac.

Povodom 30. jula, Svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Policijska uprava Istočno Sarajevo učestvuje u realizaciji aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana o problematici trgovine ljudima.

Tim povodom, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, zajedno sa organizacijom „Vorld vižn“, izradilo letke i promotivni materijal koje su danas dijelili građanima Istočnog Sarajeva.

Popovac je rekao novinarima da je cilj ovih aktivnosti informisati građane o mogućim načinima izvršenja krivičnih djela trgovine ljudima, te upoznati ih o mjerama zaštite i preventivnim djelovanjem.

„Najčešći oblici trgovine ljudima su seksualno iskorištavanje, prinudni rad ili radna eksploatacija, prinuda na vršenje krivičnih djela, prinudni maloljetnički brakovi i trgovina organima“, naveo je Popovac.

On je istakao da je najvažnije da o bilo kakvom saznanju o trgovini ljudima, odmah treba obavijestiti najbližu policijsku stanicu na besplatan broj telefona 122.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare