Poplavljeno preduzeće „Novi elastik“

0

VLASENICA – U vlaseničkom preduzeću „Novi elastik“ poplavljene su proizvodne hale i magacini gotovih proizvoda, jer su rast temperature i naglo otapanje snijega i leda u instalacijama uzrokovali pucanje hidrantske mreže. Zamjenik direktora „Novog elastika“ Nedeljko Sokanović rekao je danas novinarima da je šteta koju je poplava pričinila preduzeću veća od 100.000 KM i da će biti potrebno nekoliko dana da se obnovi proizvodnja.

„Jutros kada smo došli na posao voda u proizvodnim halama dosezala je i više od 30 centimetara visine. Zahvaćen je kompletan proizvodni pogon tkanih traka, sve mašine su bile pod vodom, kao i magacini gotovih proizvoda i sirovina. Struju smo isključili radi bezbjednosti i biće neophodno nekoliko dana da se mašine osuše i ponovo pokrenu“, naglasio je Sokanović.

Šef opštinske Civilne zaštite Radenko Jeftić rekao je da je obaviješten o poplavi u „Novom elestiku“ i da će služba procijeniti situaciju u preduzeću.

„Trenutno imamo samo sporadične slučajeve naglog otapanja i poplava, poput ovog u `Novom Elastiku`. Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo, i u slučaju većih poplava, a i ukoliko se pojave snažnija klizišta, što se u ovakvim situacijama može očekivati“, naveo je Jeftić.

„Novi elastik“ iz Vlasenice trenutno zapošljava 20 radnika, a proizvodi tkane trake i pozamanteriju, uglavnom za domaće tržište i za Srbiju.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare