Popisivači zadovoljni prijemom građana

0

Popisivači koji treći dan obavljaju probni popis na Palama i u Istočnom Novom Sarajevu zadovoljni su prijemom i ponašanjem građana čija se domaćinstva nalaze u ovim popisnim krugovima. Predsjednik Opštinske komisije za probni popis Biljana Božović potvrdila je Srni da je na području Pala do sada popisano oko 50 lica, odnosno 15 od 103 domaćinstva, koliko je predviđeno popisnim krugom u ovoj opštini.


Ona je rekla da treći dan probnog popisa teče bez ikakvih problema, da su zadovoljna i Komisija i popisivač, koji do sada nije nailazio na nerazumijevanje građana.

Član Komisije za probni popis Istočnog Novog Sarajeva Pero Mandić potvrdio je da je popisivač, koji bi trebao da do kraja mjeseca popiše 30 domaćinstava, zadovoljan ponašanjem stanovnika u Mjesnoj zajednici Miljevići na entitetskoj liniji razgraničenja, gdje se obavlja probni popis.

Probni popis u BiH počeo je u ponedjeljak, 15. oktobra i trajaće do 29. oktobra, a biće obavljen u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata oko stotinu domaćinstava.

Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, što znači da će u nekim opštinama biti više popisnih krugova, a to je oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare