Ponovo raspisan konkurs za studentske stipendije

0
Ilustracija

HAN PIJESAK – Opština Han Pijesak raspisala je ponovo konkurs za dodjelu studentskih stipendija koji je otvoren do 18. februara, a prema preostalim sredstvima u budžetu za ovu namjenu stipendije će dobiti još 12 studenata.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za upravljanje razvojem, privredu, finansije i društvene djelatnosti Slavica Ašonja rekla je Srni da je nakon prvog konkursa uslove za stipendiju steklo 10 studenata na osnovnim studijama.

Ona je navela da je u budžetu opštine planirano 10.000 KM za 22 studentske stipendije i da će studentima koji ispune propisane uslove mjesečno biti isplaćivano po 75 KM od novembra do maja za školsku 2021/2022. godinu.

Prema njenim riječima, kriterijumi za utvrđivanje rang-liste studenata na ponovljenom konkursu su nešto ublaženi, te se mogu prijaviti redovni studenti visokoškolskih ustanova sa prosječnom ocjenom 8,5 i većom, učenici nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti čiji su roditelji slabog materijalnog stanja i iz višečlanih porodica.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti bez roditelja, djeca poginulih boraca, djeca invalidnih lica, studenti sa hendikepom i civilne žrtve rata, sa prebivalištem na području opštine Han Pijesak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare