Pomoć za najugroženije članove organizacije slijepih

0

VLASENICA – Međuopštinska organizacije slijepih i slabovodnih lica iz Vlasenice podijelila je prehrambene pakete, ogrevno drvo, peći na čvrsto gorivo i ležajeve za 38 svojih najugroženijih članova.

Predsjednik ove organizacije Milenko Jović rekao je Srni da je riječ o projektu “Solidarnost i humanost – jedina nada”, za čiju realizaciju je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske od igara na sreću izdvojilo 3.500 KM.

“Pakete sa hranom pojedinačne vrijednosti od 60 KM dobila su 32 naša člana, a ogrev, peći i ležaje po dva člana. Podjelu smo nedavno završili, ali odmah krećemo u sljedeću akciju, koju realizujemo zahvaljujući Savezu slijepih i slabovidih lica Republike Srpske”, rekao je Jović.

On je objasnio da je, na prijedlog Međuopštinske organizacije, Savez slijepih i slabovidih lica Srpske odobrio pomoć za dva člana te organizacije od 4.000 KM.

Zahvaljujući toj podršci, kaže Jović, jedan član organizacije iz Vlasenice dobiće ove sedmice motokultivator, a jedan član iz Milića plastenik za ratarsku proizvodnju.

“Cilj je da našim članovima pružimo šansu da svojim radom stvore određenu vrijednost i bolje uslove za život sebi i svojoj porodici”, rekao je Jović.

Vlasenička organizacija okuplja 55 članova iz Vlasenice, Milića, Šekovića i Han Pijeska.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments