Pomoć socijalno ugroženima u susret Vaskrsu

0

SOKOLAC – Centar za socijalni rad opštine Sokolac počeo je danas podjelu školjki jaja za 60 socijalno ugroženih porodica u susret Vaskrsu i u narednih nekoliko dana, zahvaljujući donatorima, planira podjelu pomoći porodicama sa četvoro i više djece, rekla je Srni direktor ovog centra Snježana Bašević.

Baševićeva je navela da je 60 školjki jaja, koje će biti podijeljene za dan/dva socijalno ugroženim porodicima obezbijedila opština Sokolac, kako bi olakšala pripreme za predstojeći najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

Ona je naglasila da je Centar za socijalni rad prije nekoliko dana podijelio vaučere po 150 KM za 13 višečlanih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe, zahvaljući anonimnom donatoru.

Prema njenim riječima, Centar za socijalni rad podijelio je i prehrambeno-higijenske pakete za 27 korisnika socijalne pomoći koje su dobili od Vlade Republike Srpske.

Baševićeva je rekla da će 10 socijalno ugroženih porodica sa spiska ovog centra u četvrtak, 16. aprila, dobiti sjemenske pakete koje obezbjeđuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske iz dijela sredstava IFAD projekta u saradnji sa opštinom Sokolac da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare