Pomoć najugroženijima

0

VLASENICA: Predstavnici austrijske humanitarne organizacije Hilfsverk /Hilfswerk Austria International/ danas su u Vlasenici zajedno sa predstavnicima Administrativne službe opštine posjetili stanare socijalne zgrade i tom prilikom uručili im materijalnu pomoć u vrijednosti od oko 4.200 KM u okviru projekta podrške ugroženim interno raseljenim licima i povratnicima na prostoru sjeveroistočne BiH .

Pomoć u namještaju i bijeloj tehnici dobilo je pet stanara zgrade, a  inicijativa je potekla od opštinskih vlasti u Vlasenici.
Izbor korinika uradio je opštinski Centar za socijalni rad, po kriterijumu socijalne ugroženosti.

“To je kategorija stanovništva koja je vrlo ugrožena i koja je zaista u potrebi za osnovnim namještajem i kućanskim aparatima. Bilo je porodica koje bukvalno nisu imale ništa i spavale su na podu. Potpuno prazni stanovi”, rekla je program menadžer Hilfsverk-a Azema Avdušinović.

Dodala je da je Hilfsverk implementator ove humanitarne akcije, a donator Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbjeglice /UNHCR/.
Zgrada je useljena u junu ove godine nakon raspušanja kolektivnog centra u staroj vlaseničkoj gimnaziji, a smještaj u njoj dobilo je 12 porodica.

Izgrađena je sredstvima iz Fonda za povratak državnog i resornih entitetskih ministarstava u iznosu od 325.000 KM.

(www.palelive.com /www.opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare