Pomoć EFT-a

0

KALINOVIK – Svake godine međunarodni beogradski Sajam knjiga poseti veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, a ove godine pažnju je, između ostalih, privukla grupa đaka gimnazije iz Kalinovika.

Nagrada za znanje

Dolazak u Beograd đaka koji su najbolji u svojoj generaciji, i uče gimnaziju u ovom malom mestu Republike Srpske, podržan je od strane EFT-a, kompanije koja u opštini Kalinovik razvija projekat izgradnje hidroelektrane Ulog. Mnoga od ove dece prvi put su išla u Beograd te, pored posete Sajmu knjiga, EFT je za njih organizovala i posetu važnim kulturnim i istorijskim znamenitostima Beograda – navode iz ove kompanije.

Tokom obilaska Sajma knjiga deca su dobila na poklon zanimljive knjige. Prisustvovali su i čitanju delova knjige “Bajka o pčelaru” Dobrice Erića, a autor je deci napisao lepe posvete. Gimnazijalci Kalinovika su uživali u razgovorima sa piscima, obišli su sajam i učestvovali u nekoliko književnih radionica.

Ovo je treća godina da kompanija EFT pomaže gimnazijalce iz Kalinovika da dođu na Sajam knjiga i da im ta poseta ostane u najlepšoj uspomeni.

(www.palelive.com / www.kalinovik.info)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments