Poljoprivrednici dobili kombajn

0

HAN PIJESAK – Opštinsko udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Han Pijesak je realizovalo projekat nabavke kombajna za potrebe poljoprivrednih proizvođača.

Udruženje je prema World Vision apliciralo projekat „Poboljšanje ponude i kvaliteta stočne hrane u opštini Han Pijesak“ koji je dobio podršku, i novčana sredstva u iznosu od 8.000,00 KM. Takođe, i lokalna zajednica je podržala ovaj projekat Udruženja i odobrila novčana sredstva u iznosu od 7.000,00 KM.

Od dobijenih sredstava udruženje je nabavilo kombajn za žetvu žitarica, kako je bilo i planirano projektom.

„Veoma smo zadovoljni saradnjom sa lokalnom zajednicom i organizacijom World Vision i kao rezultat te saradnje uspjeli smo i realizovati ovaj projekat.

Za nas poljoprivrednike mnogo znači nabavka kombajna, jer možemo reći da je sada osigurana žetva za sve poljoprivredne proizvođače koji budu gajili žitarice, a mislim da će ih sada biti puno više. Već dugo smo pokušavali da realizujemo naš plan nabavke kombajna jer nam je bio jako neophodan i evo sada smo zahvaljujući razumijevanju lokalne zajednice i World Visiona u tome i uspjeli“ rekao je presjednik Udruženja Dragan Rubež.

(www.palelive.com / www.hanpijesak.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare