Policija izvela pokaznu vježbu

0

VLASENICA – Pripadnici Policijske uprave Zvornik danas su u Vlasenici izveli pokaznu vježbu hapšenja osumnjičenih za razbojništvo uz upotrebu službenog psa.

Cilj vježbe bio je provjera sposobnosti policijskih službenika, odnosno da se brzo i efikasno djeluje prema izvršiocima krivičnih djela, te da se izvrši koordinacija rada policije u ovakvim i sličnim situacijama.

Vježba pod nazivom „Postupanja policijskih službenika u slučajevima izvršenja teških krivičnih djela“ izvedena je u okviru projekta „Rad policije u zajednici“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U saopštenju se dodaje da su sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Policijske uprave Zvornik postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtijevale ovakav vid angažovanja.

Iz Policijske uprave Zvornik ističu da ove vrste vježbi predstavljaju redovne aktivnosti prilikom kojih policijski službenici provjeravaju svoju spremnost, te da građani nemaju razloga za strah i zabrinutost.

Pokazna vježba izvedena je povodom obilježavanja Dana opštine Vlasenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare