Policajci spriječili pljačku pumpe

0

VLASENICA – Pripadnici Policijske stanice u Vlasenici spriječili su noćas pljačku benzinske pumpe „Nestro-petrol“ u Vlasenici i uhapsili dva maskirana lica koja su zatečena u izvršenju ovog krivičnog djela, saznaje dopisnik Srne u Policijskoj stanici Vlasenica.

Uhapšena su lica čiji su inicijali O.M. /30/ rođen u Mostaru, a stalno nastanjen u Sarajevu, i L.B. /38/ iz Sarajeva.

Zaplijenjena su i dva vozila kojima su došli na mjesto događaja i obiman provalnički alat, što ukazuje na to da je riječ o dobro organizovanom i opremljenom provalničkom tandemu, kažu u vlaseničkoj policiji.

Novinar Srne nezvanično saznaje da su ova lica pur-pjenom onesposobili alarmni sistem u benzinskoj pumpi, a potom provalili u unutrašnjost zgrade, ali ih je vlasenička policija na vrijeme uočila i uhapsila.

Nakon upozorenja policije lica su pokušala da pobjegnu, ali su nakon 300 metara uhapšeni, a prilikom hapšenja pružili su fizički otpor i bili krajnje drski, kažu u policiji.

Pokušaj pljačke dogodio u 2.10 časova, a provalnici nisu uspjeli uzeti ništa sa pumpe, osim jedne kutije cigareta „marlboro“.

Provalnici su nakon hapšenja privedeni u PS Vlasenica, a uviđaj o ovom događaju je u toku, nakon čega će biti preduzete mjere u skladu sa zakonom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments