Policajac pod lupom zbog veličanja ID

0

HAN PIJESAK – Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo započeo je disciplinski postupak protiv pripadnika Policijske stanice u Han Pijesku Mersudina Muškića koji je prilikom privođenja osumnjičenog za terorizam Mehmeda Kuljančića digao kažiprst u vazduh što predstavlja znak pripadnika terorističke organizacije Islamska država.

Dok je privođen identično je gestikulirao i Kuljančić. Muškić je prijavljen i zbog postavljanja fotografije na svom „Fejsbuk“ profilu na kojoj je kama fašističke Handžar divizije na kojoj je ljiljan znak Armije RBiH. Kama je pobodena u zemlju, a na fotografiji piše „Cerska-Udrč-Kamp“.

Na ročišu u sklopu disciplinskog postupka koje je održano u petak u CJB Istočno Sarajevo bilo je prisutno nekoliko svjedoka među kojima i Vlaseničanin Slobodan Vasiljević koji je prijavio Muškića. Vasiljević kaže da je podnio prijavu jer smatra da je neprihvatljivo da pripadnik MUP-a RS na takav način krši pravila službe i prlja uniformu veličajući teroristu Nerdina Ibrića koji je u Zvorniku ubio policajca.

„To nije prvi Muškićev ispad. On je ranije pretukao ratnog vojnog invalida u Vlasenici. Zbog svih časnih pripadnika MUP-a Republike Srpske smatram da takve ljude treba udaljiti iz službe i zaštititi institucije Republike Srpske“, kaže Vasiljević.

U MUP-u Republike Srpske su istakli da je u ovom slučaju preduzeto sve što zakon predviđa u takvim situacijama. Muškić nije želio da kaže zašto je pokazao znak pripadnika Islamska država.

„Ne dajem izjave“, rekao je Muškić i spustio slušalicu.

Protiv Muškića je ranije pokretano nekoliko disciplinskih postupaka jer je tukao djecu boraca Vojske Republike Srpske, a incident je napravio i na obilježavanju Dana i krsne slave MUP-a Republike Srpske.

(www.palelive.com / www.rtvbn.tv)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare