Pohod na Volujak, najljepša ovogodišnja akcija

0
Pohod na Volujak, najljepša ovogodišnja akcija

HAN PIJESAK – Članovi Planinarsko-ekološkog društva /PED/ „Visočnik“ sa Han Pijeska učestvovali su na tradicionalnom usponu na Volujak, koju je organizovalo Planinarsko društvo „Volujak“ iz Gacka.

Predsjednik ovog društva Cviko Todić rekao je Srni da je staza duga 22 kilometra bila veoma teška i da je uspon na najvišu kotu Volujaka trajao 11 i po sati.

„Iz Društva `Visočnik` u ovoj akciji su proteklog vikenda učestvovala četiri planinara, a savladali smo toponime Papin do, LJubota, Bojanska Vrata, Trnovački Durmitor, Velika Vlasulja 2.335 metara, Prutari i Klekov Do, što poznavaocima planinarstva dovoljno govori o našem uspjehu“, pojasnio je Todić.

On kaže da je nagrada za ovaj trud bila predivan pogled na prirodno okruženje – vrhove planina Lebršnik, Maglić, Bioč i sve do Durmitora.

Todić ističe da su učesnici uspona na Volujak po povratku posjetili Nacionalni park „Sutjeska“ i nekoliko manjih turističkih destinacija.

U Planinarsko-ekološkom društvu „Visočnik“ ističu da je uspon na Volujak za njih bila najteža, ali i najljepša akcija u ovogodišnjem kalendaru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare