Pogledajte kako izgleda sportska dvorana u Laktašima

0

Prošle godine je u Laktašima otvorena „Sportska dvorana“ čija je izgradnja koštala 15 miliona KM. Sredstva za izgradnju su obezbjeđena preko IRB-a i razvojnog programa RS. Održavanje dvorane će finansirati opština Laktaši. Višenamjenska sportska dvorana je površine cca 6500 m2 sa 3050 mjesta za sjedenje.

Dvorana još posjeduje kuglanu i klubske prostorije.

Na prvi pogled dvorana izgleda impresivno, nalazi se svega par stotina metara od centra Laktaša. Prilazni put, rasvjeta i parking su potpuno novi.

Dočekalo nas je ljubazno osoblje, koje nas je uputilo da pogledamo dvoranu unutra. Zatekli smo oko dvadesetak čistačica koje održavaju čistoću dvorane. Prašina koja se hvata po stolicama, se mora brisati svakih sedam dana, a čišćenje se obavlja uglavnom pred utakmice.

Na prvi pogled dvorana je zaista prelijepa. Vodilo se računa o svakom detalju u dvorani i vidljiv je veliki trud koji je uložen, ali i sredstva naravno.

Dvorana je pravljena isključivo za Košarkaški klub Igokea i sve u dvorani je posvećeno klubu. U blizini nema poslovnih prostora, a i dvorana nije za izdavanje, prema riječima ljudi koji su zaposleni.

S obzirom da je u toku izgradnja Sportske dvorane u Palama, lijepo je uporediti ova dva projekta.

Za razliku od dvorane u Laktašima, dvorana u Palama će biti površinski veća cca 8000 m2, ali sa manje mjesta za sjedenje – 2200. Projekat se trudio da zaista pridoda dvorani naziv „višenamjenska“, pa će dvorana imati dosta poslovnih prostora, prostor za biblioteku i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, za koji još uvjek nije sigurno da li će biti preseljen u novi sportski objekat kada se završi.

{yoogallery src=[/images/stories/galerije/dvorana-laktasi/] width=[98]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare