Podrška mladim stvaraocima

0

VLASENICA – Članovi Likovne sekcije Osnovne škole (OŠ) „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice imali su priliku da pokažu svoje slikarsko umijeće na radionici koju je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) danas organizovalo u Vlasenici.

Službenik Ministarstva za odnose sa javnošću Spomenka Miljković izjavila je novinarima da ova likovna radionica predstavlja dio aktivnosti koje Ministarstvo prosvjete i kulture, u okviru izložbenog prostora „Koraci“, provodi već petu godinu s ciljem podrške mladim stvaraocima.

„Izložbeni prostor `Koraci` otvoren je u okviru resornog ministarstva da bi ponudio prostor u kojem će biti predstavljeni likovni radovi učenika, studenata, nastavnika, nedovoljno afirmisanih umjetnika u RS. Svaki takav događaj, odnosno otvaranje izložbe koristimo da predstavimo i nadarene učenike u drugim oblastima, bilo da su to mladi glumci, pjesnici, muzičari itd.“, rekla je Spomenka Miljković.

Priliku da predstave svoje radove u „Koracima“ imaće 12 vlaseničkih osnovaca, koju su učestvovali danas u radu likovne radionice. Dobri rezultati koje mladi likovni stvaraoci iz Vlasenice postižu na takmičenjima razlog su zbog kojeg je Ministarstvo odlučilo da baš u vlaseničkoj školi organizuje likovnu radionicu.

„Njihovi radovi, zajedno sa radovima učenika iz još dvije škole iz RS, u kojima ove godine organizujemo radionice, biće na jesen izloženi u `Koracima`, a ujedno ovo će biti prilika za ovu školu da dva učenika prisustvuju trodnevnoj likovnoj radionici, koju Ministarstvo organizuje sa Akademijom likovne umjetnosti u Banjaluci krajem avgusta“, objasnila je Spomenka Miljković.

Samo u ovoj školskoj godini 31 učenik OŠ „Vuk Karadžić“ nagrađen je za likovno stvaralaštvo na različitim domaćim i svjetskim takmičenjima, rekao je rukovodilac likovne sekcije nastavnik Njegoš Arnaut.

„Učenici su do sada osvojili oko 70 nagrada, a do kraja školske godine treba da stigne još. Imamo nagrade iz Japana, Češke, Poljske, Bugarske, Slovenije, Makedonije… Juče smo dobili nagradu iz Bitole kao jedina škola iz BiH, što govori o našem radu i kvalitetu“, rekao je Arnaut.

Mladim likovnim stvaraocima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Vlasenici predstavnici resornog ministarstva uručili su danas i skromne poklone.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare