Podijeljena pomoć za 119 ugroženih domaćinstava

0

VIŠEGRAD – Predstavnici švajcarske organizacije „Karitas“ i opštine Višegrad podijelili su danas 119 prehrambeno-higijenskih paketa za domaćinstva iz socijalno osjetljivih kategorija sa područja ove lokalne zajednice.

Predstavnik opštine Višegrad za ovaj projekat Radmilo Mihajlović rekao je da je ovo druga podjela u višegradskoj opštini, te da, u zavisnosti od broja članova domaćinstava, paketi imaju različit sadržaj.

„Ukupna vrijednost današnjih paketa je oko 7.000 KM. Sredstva je obezbijedila švajcarska organizacija `Karitas`, dok je opština Višegrad sprovela nabavku i distribuciju“, naveo je Mihajlović.

Predstavnik „Karitasa“ Branka Popović istakla je da je cilj ovog projekta da se pomogne lokalnom socijalno ugroženom stanovništu pogođenom zbog novonastale situacije virusa korona.

„Veličina paketa zavisi od ukupnog broja članova, za jednog ili dva člana domaćinstva vrijednost paketa je 50 KM, a za svako naredno povećanje broja članova vrijednost se povećava za 25 KM“, napomenula je Popovićeva.

Ukupna vrijednost ovog projekta na teritoriji cijele BiH je oko 440.000 KM, a finansirala ga je Vlada Švajcarske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare