Почињу радови на Дому за стара лица

0

ХАН ПИЈЕСАК – Дио Дома здравља „Др Миленко Наранчић“ на Хан Пијеску биће адаптиран у Дом за пружање услуга лицима треће животне доби, капацитета 28 корисника.

Почетак радова, вриједних око 571.000 КМ, планиран је за другу половину мјесеца, а рок за завршетак је 90 дана.

Начелник општинског Од‌јељења за управљање развојем,привреду, финансије и друштвене д‌јелатности Славица Ашоња рекла је Срни да се радови финансирају грантом од 50.000 долара одобреним у оквиру Пројекта унапређења ефикасности локалних услуга /ПИПЛС/, а преостали дио средствима из општинског буџета.

Ашоња је навела да ће се радити на адаптацији дијела Дома здравља који није у употреби и да први корисници смјештај могу очекивати почетком друге половине идуће године.

„Треба имати у виду да се код установа овог типа морају испоштовати посебни стандарди, за које је потребно више времена“, изјавила је Ашоња.

Уговор о реконструкцији потписали су јуче начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић и представник фирме „Јокић-инвест“ из Зворника Иво Јокић.

Циљ ПИПЛС пројекта је унапређење приступа кључним јавним услугама у јединицама локалне самоуправе кроз боље управљање имовином и повећање улагања у локалну инфраструктуру.

Пројекат финансира Амбасада Шведске у БиХ, а имплементира и суфинансира УНДП у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare