Počinje isporuka krava muzara

0

VLASENICA – Sredinom decembra počeće isporuka prvog kontingenta rasnih muznih grla u Vlasenicu licima zainteresovanim za učešće u projektu proizvodnje mlijeka, vrijednom oko 300.000 KM, koji realizuju opština i sarajevska mljekara „Milkos“, izjavio je danas Srni vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu Slaviša Mazić.

Mazić je rekao da je zahtjev za učešće u projektu podnijelo 15 proizvođača sa područja te opštine, te da je sa predstavnicima „Milkosa“ dogovorena isporuka 80 krava muzara.

„Dogovoreno je da se grla dodjeljuju etapno, počevši od sredina decembra pa do početka ljeta naredne godine, kada bi svih 80 grla trebalo da bude isporučeno“, naveo je Mazić.

On je dodao da su uslovi za dobijanje grla bili da mljekari rade u sistemu proizvodnje „Milkosa“, da imaju odgovarajući posjed sa objektima, zemljištem i mehanizacijom, te iskustvo u toj oblasti.

„Prema ugovoru, mljekari će ovu donaciju otplaćivati iz tekuće proizvodnje, uz odgovarajući grejs period“, pojasnio je Mazić.

Mazić dodaje da je ovo jedan od najozbiljnijih projekata u posljednjih nekoliko godina, od kojeg se očekuje da značajno unaprijedi proizvodnju mlijeka u opštini Vlasenica, uz poboljšanje rasne strukture grla.

„Podršku projektu pružiće i opština Vlasenica, odgovarajućim podsticajnim mjerama, koje će biti planirane u budžetu za 2015. godinu“, rekao je Mazić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare