Počeo naučni skup „Digitalna humanistika“

0

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu počeo je naučni skup „Digitalna humanistika“ koji je okupio studente, profesore, pisce, žurnaliste i ljude koji se bave nastavom, obrazovanjem i kulturom, potvrdila je Srni rukovodilac Odjeljenja za književnost Aleksandra Vraneš.
Ona je istakla da je organizator naučnog skupa Filološki fakultet Beograd, Univerzitet u Ankari, Univerzitet u Peskari i Andrićev institut u saradnji sa Univerzitetom iz Sjedinjenih Američkih Država.

„Na ovom skupu gosti su ozbiljne institucije i profesori svetskog glasa koji se bave naukom, obrazovanjem i kulturom koja ima izuzetan značaj jer nam omogućava da najuglednije i najpoznatije autore iz sveta dovedemo i u Višegrad i da govore o temama koje su danas aktuelne“, rekla je Vraneševa.

Ona je najavila da će na skupu govoriti profesor Univerziteta u Peskari Roberto Veraldi i žurnalista Đuzepe Pino Aprile, te izrazila očekivanje da će ovaj naučni skup izazvati pažnju svih učesnika.

„Očekujuemo da će diskusije nakon predavanja biti konkretne i da će pružati određenu perspektivu“, zaključila je Vraneševa.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare