Počelo uklanjanje mina u Boškovićima

0

ZVORNIK – Na području zvorničke Mjesne zajednice Boškovići danas je počelo deminiranje 1.260 metara kvadratnih na lokaciji „Lipe četiri“.


Vođa deminerskog tima Jozuka Šantić potvrdio je novinarima da deminiranje provodi Udruženje građana „Pazi mine“ iz Viteza sa jednim deminerskim timom.

On je rekao da deminiranje na području „Lipe četiri“ finansira međunarodna organizacija „ITF“, a deminiranje bi trebalo da bude završeno za šest dana.

Iz Službe civilne zaštite opštine Zvornik saopštili su da je danas završeno deminiranje u Androvićima na lokaciji „Šetićka rijeka“, koje je počelo 9. jula.

U saopštenju se ističe da je očišćeno 15.128 metara kvadratnih, te postavljena polutrajna ograda koja se naslanja na lokaciju „Kremenjaši dva“. Kada i ova lokacija bude deminirana područje između Boškovića i Androvića u opštini Zvornik i Anđelića u opštini Sapna biće u potpunosti očišćeno od mina.

Deminiranje na lokaciji „Šetićka rijeka“ provela je nevladina organizacija „Stop mine“ sa sjedištem na Palama, a projekat je finansirala Međunarodna organizacija „ITF“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare