Počelo obilježavanje Nedjelje djeteta

0

VIŠEGRAD – U dječijem obdaništu „Neven“ u Višegradu danas je počelo obilježavanje Nedjelje djeteta, u okviru koje će se djeca upoznati o svojim pravima putem recitacija, priča i skečeva.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija i da svake godine period realizacije i slogan pod kojim se realizuje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ona je dodala da će Nedjelja djeteta u Višegradu od 5. do 11. oktobra biti obilježena pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“.

„Program će biti raznovrstan, kao i prethodnih godina i bez obzira što se odvija u specifičnim uslovima u odnosu na prethodne godine neće nedostajati ni edukativnih, ni zabavnih sadržaja. To je prilika da djecu podsjetimo na njihova prava, a zatim da se kroz igru i edukativne radionice upoznaju i o praktičnoj primjeni prava“, naglasila je Mitrovićeva.

Saradnik za vaspitno-obrazovni proces Sanja Kujundžić Tasić rekla je da će u okviru Nedjelje djeteta sadržaji biti bazirani tako da budu zastupljeni svi aspekti razvoja.

„Prvog dana djeca se upoznaju o svojim pravima putem recitacija, priča i skečeva, a drugog dana biće održan `Atelje pod vedrim nebom`, gdje će djeca praviti tematske crteže u dvorištu obdaništa“, naglasila je Tasićeva.

Ona je istakla da će u okviru Nedjelje djeteta biti promovisan sport putem aktivnosti takmičarskog karaktera, a planirana je i izrada dekoracija od voća i povrća, a petak je posvećen zdravlju.

U obdaništu „Neven“ boravi 77 mališana, raspoređenih u četiri grupe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare