Počelo 19. međunarodno likovno saborovanje

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas počelo 19. Međunarodno likovno saborovanje na kome učestvuje 35 likovnih umjetnika iz deset zemalja.Slikari, grafičari, vajari, keramičari i umjetnički fotografi do 31. avgusta inspiraciju za svoja djela tražiće u Gradskoj galeriji, pored Ćuprije na Drini, u porti manastira Dobrun i Dobrunska Rijeka, te kanjonima rijeka Drine i Rzava.

Direktor Gradske galerije, koja je organizator Saborovanja, hadži Branko Nikitović kaže da je novina na Saborovanju što će umjetnici imati priliku da u Andrićgradu 29. avgusta održe poetski recital posvećen jubileju 120 godina od rođenja Ive Andrića.

„Od 1993. godine na ovoj kulturnoj manifestaciji radilo je i stvaralo 350 likovnih stvaralaca iz 40 zemalja i za to vrijeme su u Gradskoj galeriji ostavili oko 800 radova“, istakao je Nikitović.

Načelnik opštine Tomislav Popović, koji je otvorio ovu manifestaciju, rekao je da je u ovom gradu umjetnicima lako stvarati jer postoji mnogo motiva .

„Umjetnost spaja ljude i države i srećni smo što na najbolji mogući način iz našeg grada šaljemo poruke mira, prijateljstva i razumjevanja na sve kontinente“, dodao je Popović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare