Počele pripreme za Balkanski šampionat u veslanju

0

VIŠEGRAD – U Višegradu su počele pripreme za Balkanski šampionat u veslanju koji će, u organizaciji Veslačkog saveza Republike Srpske, biti održan na rijeci Drini od 5. do 7. septembra.

Nizvodno od Andrićgrada radnici i mehanizacija firme “Lotika” režisera Emira Kusturice krče šiblje u priobalju i proširuju teren za stazu.

“Prema ovom projektu, biće uređeno sedam staza, i to šest takmičarskih i jedna povratna”, kaže šef gradilišta Andrićgrada Radomir Stojić.

Prema njegovim riječima, svaka staza biće široka šest metara i biće pregrađena bovama, tako da se Drina na njoj “ispravlja” u dužini od 400 metara.

“Uredićemo i priobalje rijeke u dužini od tri kilometra, osvijetliti ga, a ono će biti povezano prilaznim putevima sa saobraćajnicom Višegrad – Sase”, dodaje Stojić.

On pojašnjava da će na ušću Banjskog potoka u Drinu biti izgrađeni objekti za svlačionice takmičara, dio za sudije i čamce, kao i prostor za administraciju.

Projekat se izvodi po ideji slavnog srpskog režisera Emira Kusturice, koji je predsjednik Veslačkog saveza Republike Srpske.

Na Balkanskom prvenstvu učestvovaće deset balkanskih država, a na čelu Organizacionog odbora ove manifestacije je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Republike Srpske i predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković ocijenio je da će Višegrad do septembra dobiti sve uslove za održavanje najeminentnijih sportskih takmičenja na vodi.

Projekat uređenja staza finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments