Počela sanacija i uređenje korita Miljacke, vrijednost radova 300.000 KM

9

Na Palama je danas počela sanacija i uređenje dijela korita rijeke Miljacke, a vrijednosti radova iznosi 300.000 KM.

Opština Pale za ovaj projekat izdvojila je 100.000 KM, a preduzeće “Vode Srpske” 200.000 KM.

Načelnik opštine Boško Jugović zahvalio je direktoru preduzeća “Vode Srpske” Miroslavu Milovanoviću za razumijevanje i podršku, kao i najavljeni nastavak saradnje na realizaciji budućih važnih projekata na području Pala.

“Na uređenju korita Miljacke nije bilo ozbiljnijih sanacionih radova još od 1983. godine. Mi na ovaj način pokazujemo odgovornost i ozbiljnost, te rješavamo još jedan dugogodišnji problem koji se tiče svih naših građana, a pogotovo onih koji žive u priobalnom dijelu Miljacke”, rekao je Jugović Srni.

On je podsjetio da je lokalna zajednica nedavno okončala sve zakonske procedure i potpisala ugovor sa izvođačem radova i nadzornim organima, i tako stvorila uslove da se krene u praktičnu realizaciju ovog projekta.

Jugović je istakao da će opština Pale nastaviti sa investicijama, te realizovati i projekat uređenja korita Repašnice, uz paralelnu izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže na tom lokalitetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

1.000.000 PKM uloženo u Pale pred izbore tj. 10.000 KM. 1 KM (konvertibilna marka) = 100 PKM (predizborna konvertibilna maraka).

Kamo sreće da su izbori svaki mjesec, možda bi se nešto i uradilo…Ako me pamćenje imalo služi, sve ovo što se kobajagi počinje raditi, obećano je u predizbornoj kampanji prije četiri godine.

Zasto nije SVECANO obiljezen pocetak radova na sanaciji korita?

Nemojte preĆerati sa radovima, puno se počelo kopati u ovom oktobru…

Ko vam je kriv kad narod svejedno samo pamti zadnjih mjesec dana…

E jeste se pretrgli, a sta ste radili prethodnih 30 godina, da li je iko ikada odrzavao to korito, kao sto “odrzava” sve drugo u Palama. Svi moguci propusti i sahtovi zacepljeni, trava i rastinje na sve strane…

>Na uređenju korita Miljacke nije bilo ozbiljnijih sanacionih radova još od 1983. godine
>Na ovaj nacin pokazujemo odgovornost i ozbiljnost
Komedija apsolutna

Prije dvije godine zena se utopila u centru Pala a kako sa svakom kisom mozemo vidjeti da je taj isti kanal kod Neskovic pumpe ponovo pun vode znaci nije saniran. Ispada da trebamo cekati jos 30 godina da se isti ocisti i zatrpa ili neko cudo da se desi.

Valjda je prika dobio na “tenderu” da radi sanaciju?