Roditelji i učenici da se ponašaju odgovorno

0

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je Srni da su trenutno dva učenika i dva nastavnika iz ove škole pozitivna na virus korona, i da se osjećaju dobro.

„Odmah po saznanju za zaražene u izolaciju smo poslali dva odjeljenja. Takođe, u karantinu se nalazi i 10 učenika, zato što su im roditelji pozitivni na virus korona“, istakao je Rajić.

Rajić je uputio apel svim stanovnicima Pala da poštuju sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te zamolio roditelje da se ponašaju odgovorno i ne šalju djecu u školu ako bilo ko od njih ili djece osjeti bilo kakve simptome.

Prema njegovim riječima, pri ulasku djece u školu redovno im se dezinfekuju ruke, mjeri im se tjelesna temperatura, te se maksimalno pridržavaju svih preporučenih mjera.

Pomoćnik direktora u Srednjoškolskom centru „Pale“ Olivera Damjanović rekla je za Srnu da imaju dva pozitivna učenika, dok se njih 16 nalazi u izolaciji jer je neko od porodice zaražen ili čeka testiranje.

„Dva profesora čekaju testiranje na virus korona, a jedan radnik je izolovan jer mu je član porodice pozitivan. Za učenike koji se nalaze u izolaciji organizovana je onlajn nastava“, istakla je Damjanovićeva i dodala da je situacija stabilna.

Damjanovićeva je navela da sredstava za dezinfekciju ima dovoljno, te apelovala da se svi stanovnici pridržavaju preventivnih mjera.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković rekla je da je 19 učenika u izolaciji zbog članova porodice koji su pozitivni ili postoji sumnja da su pozitivni, dok su tri radnika u izolaciji, od kojih je jedan pozitivan na virus korona.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ u Mokrom Radmila Veselinović rekla je da u ovoj školi nema evidentiranih slučajeva virusa korona, da dvije učiteljice čekaju testiranje, dok se četiri učenika nalaze u izolaciji jer je jedan do roditelja zaražen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare