Počela sadnja na oglednom polju

0

VLASENICA – Na oglednom poljoprivrednom polju u Vlasenici počela je akcija sadnje voćki u saradnji sa vlaseničkom Srednjom poljoprivrednom školom u okviru projekta „Postavljanje oglednog polja“, koju finansiraju UNDP, „Ker internešnel“ i opština Vlasenica.
Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Vlasenica Rade Mališević rekao je danas za Srnu da je akcijom predviđena sadnja 770 sadnica jabuke, šljive, kruške i trešnje.

On kaže da će još 730 sadnica voća biti zasađeno u toku jesenje sjetve.

„Do sada je kroz ovaj projekat realizovano niz aktivnosti čiji je cilj podrška ruralnom razvoju i zapošljavanju putem ciljane pomoći voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji u našoj opštini“, rekao je Mališević.

On je rekao da su podignuti plastenici, a trenutno se radi na podizanju savremenog voćnjaka, gdje će postojeći i potencijalni voćari i povrtari iz regije Birač imati priluku da se edukuju, dok će učenici Poljoprivredne škole tu obavljati praktičnu nastavu.

Upravljanje oglednim poljem u Vlasenici, odlukom Skupštine opštine, povjereno je Regionalnoj savjetodavnoj službi iz Bratunca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare