Počela realizacija projekta vrijednog 825.000 KM

0

VLASENICA – U opštini Vlasenica danas je počela realizacija projekta koji predviđa obnovu i izgradnju 28 porodičnih kuća za interno raseljena lica i povratnike, a njegova vrijednost je 825.000 KM.

Pomoćnik direktora za obnovu i razvoj Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević rekao je novinarima da je ovim predviđeno da smještaj dobije 18 povratnika i 10 interno raseljenih lica.

Projekat izgradnje porodičnih kuća realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa za potprojekat BH5.

Jurčević je pojasnio da je na području Vlasenice u završnoj fazi i izgradnja zgrade od 20 stanova.

„Nadamo se da će u ovoj godini biti riješen jedan od vitalnih problema za područje ove opštine“, rekao je novinarima Juričević, koji je i projekt menadžer u Regionalnom stambenom programu.

On je zahvalio načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću za saradnju, te je ovom prilikom ukazao da je Vlasenica primjer koji im daje snagu i volju da još više urade na budućim problemima.

Kraljević je rekao da će 13 kuća biti izgrađene od temelja do krova, a 15 postojećih objekata biće sanirano.

„Ovo je dugogodišnji problem, ljudi koji su obuhvaćeni ovim programom žive u teškim uslovima, i drago nam je da smo uspijeli da krenemo sa realizacijom“, izjavio je Kraljević, koji je nada da će i zgrada od 20 stanova u naselju Toplik uskoro biti useljena.

Kraljević je dodao da na području opštine Vlasenica još 150 porodica čeka rješenje njihovog stambenog pitanja.

Slobodan Tomić iz Olova, koji je 1993. godine izbjegao u Vlasenicu i od tada živi kao podstanar, kaže da je 2017. počeo da gradi kuću, ali da zbog nedostatka novca dalje od ploče nije mogao. „Ovo mi mnogo znači, hvala načelniku koji je pomogao da uđem u ovaj projekat“, rekao je Tomić.

Dika Kičić, koja živi u Kladnju sa kćerkinom porodicom, do sada nije uspjela da ima vlastiti krov nad glavom. „Čekala sam 29 godina, mnogo sam radosna, hvala načelniku i donatorima koji su uvidjeli moj problem“, izjavila je Kičićeva.

Rok za završetak objekata je 240 dana, a izvođač radova je „Seta inženjering“ iz Zavidovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare