Почела показно-тактичка вјежба

0

ВИШЕГРАД – Показно-тактичка вјежба под називом „Терористички напад на штићену личност“ Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске почела је данас у Вишегарду, у присуству ресорног министра Синише Карана.

Вјежби присуствују и режисер Емир Кустурица, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и бројне личности из политичког и друштвеног живота.

Остоја Савић из Центра за обуку МУП-а Српске рекао је у обраћању да је Центар основна организациона јединица МУП-а која врши обуку из области тактике, ватрене обуке, физичке обуке, заштите ВИП личности, алпинизма, као и снајперске обуке и контроле маса.

„Приоритетан задатак је обука припадника Специјалне анититерористичке јединице и Жандаремерије, припадника обуке за обезбјеђење личности и објеката, као и полицијских службеника осталих организационих јединица унутар Министарства“, истакао је Савић.

Он је нагласио да је у току реализација напредне обуке за обезбјеђење штићених личности.

У показној вјежби, коју припрема и организује Центар за обуку, учествују полицијски службеници Управе за обезбјеђење личности и објеката, припадници Специјалне анититерористичке јединице са Хеликоптерском јединицом и Ронилачким тимом, те припадници Полицијске управе Фоча.

Учествују и представници локалне заједнице Вишеград – туристички брод Андрићграда, Служба хитне помоћи, Ватрогасна јединица и Од‌јељење цивилне заштите Вишеград.

Након вјежбе предвиђене су изјаве за новинаре.

Каран: Показно-тактичка вјежба успјешно реализована

ВИШЕГРАД – Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да је показно-тактичка вјежба „Терористички напад на штићену личност“ у Вишеграду успјешно реализована.

Каран је рекао новинарима да грађани могу бити сигурни у то да МУП и Полиција Српске имају способност, жељу и знање да буду гарант безбједности Републике, живота грађана, укупне безбједности и имовине, те да штите уставни поредак.

Он је навео да је у вјежби учествовао велики број припадника МУП-а са представницима других друштвених структура које се баве укупном безбједношћу.

„Вјежба је показала садејство великог броја јединица. Са аспекта МУП-а то је била Специјална анититерористичка јединица, Управа за обезбјеђење личности и објеката, Хеликоптерска јединица, ронилачки тимови, припадници Жандаремије и припадници Полицијске управе Фоча и Полицијске станице Вишеград“, истакао је Каран.

Он је захвалио и осталим учесницима вјежбе, међу којима су служба Дома здравља, Цивилна заштита, Ватрогасна јединица, општина Вишеград и Андрићград.

Од када је формиран Центар за обуку у Залужанима, каже Каран, МУП Српске ствара услове да и на овакав начин могу оспособљавати кадар, јер је ово дио напредне обуке полицијских службеника.

„Настављамо са обукама, оне су један од стратешких приоритета. Они су оспособљени и опремљени да могу д‌јеловати у ваздуху и води и на копну. Ове године смо кроз Центар за обуку реализовали 21 специфичну обуку“, рекао је Каран.

Вјежби су, осим Карана, присуствовали директор Полиције Српске Синише Кострешевић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревића, режисер Емир Кустурица и бројне личности из политичког и друштвеног живота.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare