Počela nastava za 204 učenika

0

HAN PIJESAK – U Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ sa Han Pijeska jutros je počela nastava za 204 učenika, od kojih je 25 prvačića.

Zbog situacije u vezi sa epidemijom virusa korona radi se u dvije smjene i sva odjeljenja su podijeljena u dvije grupe sa po 15 učenika, uz toleranciju do 18 učenika.

Direktor ove škole Milan Vasiljević rekao je danas Srni da se poštuju preporuke Ministarstva prosvjete i kulture i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a djeca ulaze na različite ulaze da ne bi bilo grupisanja u hodnicima.

On je naveo da djeca nisu obavezna da nose maske u učionicama, ali moraju biti na propisanom rastojanju, maske nose dok prolaze kroz hodnike škole i kada koriste toalet.

Vasiljević je napomenuo da djeca, kada napuste školsko dvorište, mogu da skinu maske, a prilikom ulaska u školu i u svakoj učionici postavljena su sredstva za dezinfekciju, te svi zaposleni i djeca moraju da dezinfikuju ruke na ulazu.

On je napomenuo da časovi traju po 30, a odmori po pet minuta, nema izlaska za vrijeme odmora u toalet, pravi se raspored za korištenje toaleta za vrijeme nastave jer nastavnici moraju da nadgledaju učenike, koji ne smiju da dolaze u bliži kontakt.

Nastavnici su tokom radnog vremena obavezni da nose maske.

U pauzama između smjena higijensko osoblje vrši dezinfekcija cijele škole.

U toku dana biće izvršena podjela besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda, kao i za djecu iz višečlanih porodica, koje su obezbijedili opština Han Pijesak i resorno ministarstvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare