Počela nastava na svim fakultetima

0

Na svim fakultetima Univerziteta Istočno Sarajevo danas počinje nastava za brucoše, potvrdio je Srni prorektor za nastavu i studijska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.

Grujić je napomenuo da je jedino na Likovnoj akademiji u Trebinju nastava počela sedam dana ranije, iz tehničkih razloga.

On je podsjetio da je Senat Univerzitata u petak odlučio da danas počne nastava na svim godinama prvog ciklusa studija na fakultetima, odnosno akademijama Univerziteta u akademskoj 2013/2014. godini.

Prema toj odluci, predavanja i vježbe obavezni su da pohađaju svi studenti prvog ciklusa studija, uključujući i studente koji nisu ispunili uslov za upis naredne godine, a namjeravaju upisati ukoliko u oktobarskom ispitnom roku steknu uslov.

Na Univerzitetu Istočno Sarajevo poslije trećeg roka upisano je ukupno 2.500 studenata, a ostalo je slobodno još 1.200 mjesta.

Grujić je naveo da je u trećem upisnom roku na prvi ciklus upisano 115 studenata i izrazio zadovoljstvo što je upisano 600 studenata više nego u prošloj školskoj godini.

Ove sedmice trebalo bi da bude raspisan konkurs i za drugi ciklus studija, koji će biti završen krajem oktobra.

Prema Grujićevim riječima, prvog ponedjeljka u novembru počeće nastava i na drugom ciklusu studija.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments