Pobjednik KUD „Zora“ iz Hrvatske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pobjednik Drugog međunarodnog Đurđevdanskog festivala folklora održanog u Istočnom Sarajevu, na kome je nastupilo 450 učesnika iz 18 kulturno-umjetničkih društava, je Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Zora“ iz hrvatskog sela Silaš.

Nagrada za najbolji orkestar pripala je KUD-u „Saobraćajac“ iz Sarajeva, za najuigraniji ansambl KUD „Horo“ iz Sofije, a za najbolju vezu koreografskih elemenata kulturno-umjetničkim društvima iz Kijeva.

KUD „Adrani“ iz Kraljeva dobili su prvu nagradu za najbolju koreografiju, „Zora Hercegovine“ iz Bileće za najbolju narodnu nošnju, dok su najmlađe kulturno-umjetničko društvo predstavljali članovi „Prela“ iz Čuruga u Srbiji.

Učesnici dvodnevnog festivala, čiji je domaćin bio SKUD „Boško Vujadin“ iz Istočne Ilidže, bili su iz Ukrajine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

Nakon svečanog otvaranja ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama učesnici festivala su prodefilovali ulicama Istočnog Sarajeva nakon čega su održani koncerti u Kasindolu i Vojkovićima.

Finalno veče festivala održano je u sportskoj dvorani „Slavija“.  

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare