Planirano deminiranje 20 lokacija

0
Načelnik opštine Han Pijesak - Vlado Ostojić

HAN PIJESAK – U okviru projekta „Podrška procesu deminiranja u BiH“, za koji je Vlada Japana obezbijedila oko 800.000 KM za tri opštine, na području Han Pijeska biće deminirano 20 lokacija na kojima se nalaze minsko-eksplozivna sredstva zaostala iz proteklog rata.

Načelnik opštine Han Pijeska Vlado Ostojić rekao je Srni da će ovaj projekat doprinijeti poboljšanju bezbjednosti i životnih uslova u mjesnim područjima zagađenim minama, bilo da je riječ o privatnom ili državnom vlasništvu.

Zahvalivši ambasadoru Japana u BiH Kazuju Ogavi na grant sredstavima, Ostojić je rekao da će u opštinama Han Pijesak, Petrovo i Čelić biti deminirano oko 337.500 metara kvadratnih površine, realizacijom 11 projekata.

Samostalni stručni saradnik za civilnu zaštitu u opštini Han Pijesak Savo Vlačić rekao je Srni da na području ove opštine ima 20 lokacija koje su na listi za deminiranje.

„To su lokacije na mjesnim područjima Crna Rijeka, Krivače, Poddžeplje, Stoborani, Plane i jedan lokalitet na području Japage“, kaže Vlačić.

Grant ugovor za ovaj projekt podrške procesu deminiranja u BiH potpisan je prošle sedmice u Sarajevu.

Projekat će sufinasirati američka Ambasada sa 24.000 evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare