Planinski slet kroz mećavu

0

HAN PIJESAK – Prvi planinarski slet na Han Pijesku okupio je 62 planinara sa istoka Republike Srpske koji su kroz snježnu mećavu uspjeli da pređu 12 kilometara kroz najljepše predjele ove opštine. Planinari su juče krenuli iz Planinarskog kampa „Jazavčije rupe“ do vrha Velika Igrišta, na nadmorskoj visini od 1.405 metara.

U Planinarsko-ekološkom društvu „Visočnik“ Han Pijesak rekli su Srni da su planinari juče šetali više od pet časova kroz snježnu mećavu.

„Obišli smo i Srpsko vojnčko groblje iz 1914. godine, posjetili nekadašnji tajni vojni objekat G-13, skrovište koje je gradila bivša Jugoslovenska narodna armija“, kažu u „Visočniku“.

U ovom društvo navode da je vladao veliki interes za slet, ali da je jučerašnji snijeg, koji je cijeli dan padao, mnoge pokolebao.

Slet je organizovalo Planinarsko-ekološko društvo „Visočnik“, a osim domaćina, učestvovali su članovi planinarsko-ekoloških društava „Korak“ iz Zvornika i „Majevica“ iz Bijeljine, te planinarskih društava „Glasinac“ sa Sokoca, „Stolac“ iz Višegrada i „Sjemeć“ iz Rogatice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare