Planinari pohode rzavske bregove

0

VIŠEGRAD – U pohodu rzavskim bregovima, na stazi dugoj 20 kilometara, danas učestvuju planinari iz BiH, Srbije i Crne Gore, a organizator pohoda je Planinarsko društvo „Stolac“ iz Višegrada.

Predsjednik Planinarskog društva „Stolac“ Žarko Krsmanović rekao je da ovo 14. akcija „Prošetajmo rzavskim bregovima“ i su ovi pohodi postali prepoznatljivi u regionu.

„Danas imamo goste iz Srbije, Federacije BiH i Crne Gore. Imamo sedam društava koja učestvuju. Prethodnih godina bilo je i više, ali ove godine smo, zbog epidemiološke situacije, morali da pozovemo manji broj ljudi“, istakao je Krsmanović.

On je naglasio da pohod planinara kreće iz Višegradske banje, a završava na Crvenim stijenama na 1.300 metara nadmorske visine.

„U okviru ove akcije sprovodimo i ekološku akciju. Očistili smo lokalitet Višegradske banje i nastojimo da damo doprinos društvenoj zajednici“, napomenuo je Krsmanović.

Predrag Stojković iz Planinarskog društva „Era“ iz Užica rekao je da svake godine dolaze na pohod radi druženja.

„Lepa priroda, prijatno druženje. Veliko zadovoljstvo je da dođemo ovde i da Višegrađani dođu kod nas u Srbiju“, istakao je Stojković.

Nadežda Savkić ima 71 godinu i na ovaj pohod dolazi treći put.

„Oduševljena sam, najviše Višegradom. To je najlepši grad u celom regionu i istorija njegova je božanstvena“, istakla je Savkićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare