Pašalić: Važna i tehnološka ulaganja

0

VLASENICA – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Vlasenici da je na sastanku sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem i predstavnikom firme „Master frigo“ Radojem Cvetićem postignut dogovor o oblastima koje treba finansirati, a to su, prije svega, proizvodnja mlijeka i bobičastog voća koje se može gajiti na ovom području.

„Koncept Vlade i Ministarstva jeste da nema smisla podržavati samo primarnu proizvodnju već se mora paralelno obezbijediti podrška i za prehrambenu tehnologiju. Vlada je ove godine prvi put izdvojila 2,5 miliona KM da pomogne sa 30 odsto investicije u prehrambenoj tehnologiji. Do sada se prijavilo 60 subjekata“, rekao je Pašalić novinarima, dodavši da će Vlada Srpske nastaviti i u narednom periodu da pruža podršku malim proizvođačima.

Pašalić je istakao da i ove godine Vlada Republike Srpske ima interes da zajedno uloži novac u poljoprivredu za ljude koji žele da ostanu na području Vlasenice i šire, jer se u teškim vremenima pokazalo da su poljoprivrednici nosioci razvoja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je zadovoljan saradnjom sa Vladom Republike Srpske, koja će biti nastavljena i u budućnosti.

„Moj cilj je da unaprijedimo proizvodnju malih gazdinstava da prerastu u velika, da naši ljudi ostanu u Vlasenici. Ove godine poljoprivredna proizvodnja biće duplo uvećana u odnosu na prošlu“, rekao je Kraljević nakon sastanka.

Vlasnik Firme „Mater frigo“ Beograd Radoje Cvetić rekao je da će u Vlasenici uraditi ono što je njegova kompanija uradila u Srbiji i što se radi u svijetu.

„Ta iskustva prenijećemo na ljude koji žive na ovom prostoru. Mi ćemo finansijski podržati ono što je danas dogovoreno sa ministrom Pašalićem, jer mi smo kompanija koja može ući u ozbiljnu priču. Naredne godine ovdje ćemo investirati novac u izgradnju hladnjače“, najavio je Cvetić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare