Par riječi koje bih volio da pročitate…

0

Uvod

Poštovani posjetioci nakon mjesec i nekoliko dana koliko smo sa vama, dosta kockica je našlo svoje ležište. Mnogo nam znače svi oni e-mailovi koje ste poslali na našu adresu i ja se u ime palelive! tima iskreno zahvaljujem i obećavam da ćemo nastojati da sve vaše prijedloge i kritike primjenimo u nerednom periodu, a pohvale ćemo čuvati pored usijanih monitora kao podsteh u kišnim danima.

Posjete

Za ovih mjesec dana sajt je posjetilo preko 3000 posjetilaca. Brojač posjeta danas 04.08.2008. godine u 20 h i 41 minut pokazuje 2458 posjeta, ali je taj brojač, podsjećam, uključen 11.08. Prosjek je oko 100 posjeta na dan, što je za početak jednog ovakvog projekta odličan uspjeh. Najviše posjeta dolazi iz našeg grada i okoline (oko 50%), 10 % iz ostalih dijelova BiH, a oko 40% posjeta je iz inostranstva. (najviše iz Srbije, Crne Gore, Njemačke, SAD oko 30%). Broj novih posjetilaca na sajtu se iz dana u dan kreće u okviru od 30-35 %, a u prosjeku se posjetioci zadržavaju oko 10 minuta na sajtu.

Dizajn

U proteklih nekoliko dana smo mukotrpno radili na rasterećenju sajta, kako bi se brže učitavao kod korisnika koji koriste već davno zastarjele 56 kbit modeme, ali smo vodili računa o izgledu sajta, pa smo našli neki kompromis između bogatog izgleda i bržeg učitavanja. Sajt sada izgleda dosta ljepše nego što je to bio slučaj na početku, a neuporedivo brže se učitava, ali nažalost još uvijek je jako spor kod onih koji imaju stare modeme i zagušen wirelless. Vođeni sportskim duhom, jedan od glavnih motiva je bio i da imamo najljepši lokalni sajt u okruženju i bar malo zataškamo bruku koju smo imali na leđima, a to je da ovakav grad nije imao svoj web portal. (Ne računajući sajt opštine, koji je oficijalna prezentacija. Za primjer, Bileća ima dva sajta i prezentaciju)

Web hosting i prvi sponzor

Zahvaljujući prvom sponzoru web sajta, čovjeku koji je imao razumjevanje prema našim idejama i ambicijama Goranu Vasiću (kome se i ovom prilikom velikodušno zahvaljujemo) od danas 04.08, sajt www.palelive.com se nalazi na novim, bržim i većim web serverima. Zakupljeno je dosta novog prostora, kako bi dobili mogućnost za razvijanje naše online galerije i foruma. Takođe je zakupljeno i 40 GB mjesečnog protoka, što će mislimo biti dovoljno do kraja prve godine postojanja sajta. Za uporedu, prvi mjesec sajt je napravio 7 GB protoka, a već ovaj mjesec mislimo da će se ta brojka povećati na 15 GB.

Planovi

Projekat Palelive.com je omladinski (studentski) volonterski projekat koji ima za cilj da okupi lokalnu online zajednicu i stvori jak tim koji će biti prava pokretačka i promoterska online snaga našeg grada. Cilj nam je da se nadmećemo, takmičimo, da dokažemo da smo jači, bolji i pametniji nego što mnogi misle. Cilj nam je da pokažemo da ne zaostajemo za svijetom i da se možemo nositi sa njihovim umom, ali ne odričući se naših vrijednosti, nego ih čuvamo i implementiramo u budućnost.

Palelive.com je naš poklon ovom gradu koji zasigurno ima svijetlu budućnost i želja nam je da se što više približimo građanima. Želimo da građani projekat Palelive.com prihvate kao svoj i da što više učestvuju u njemu, slanjem informacija, fotografija, prijedloga i kritika.

Nagovještavamo da ćemo u budućnosti raditi na približavanju interneta i njegovih mogućnosti svim građanima, da ćemo organizovati razne dobrotvorne i humane akcije koje će imati za cilj da pomognu ugroženima, radićemo na zaštiti životne sredine i iz sveg glasa protestovati protiv njenog zagađenja. Pisaćemo pisma podške i kritike, držati dalje od zaborava ljude i njihova velika djela. Promovisaćemo naše gradske resurse i izvan granica, slaćemo pozitivnu sliku svima u okruženju. Organizovaćemo kulturne i muzičke manifestacije. Radićemo na spajanju ljudi i promovisanju pravih vrijednosti!

U ime cijelog Palelive! tima Vas pozivam da nam se pridružite, da zaboravite na vjersku, nacionalnu i u zadnje vrijeme sve aktuelniju stranačku pripadnost i zajedno sa nama učinite dobro djelo, jer to djelo će ispuniti našu mladost i ostaće jak pečat i smjer u kome će se kretati ovaj grad…

S poštovanjem,

Stanišić Vladimir, administrator sajta www.palelive.com.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare