Do početka Evropskog omladinskog olimpijskog fеstivala mladih (EJOF/EYOF) ostala su još tri dana i na sportskim borilištima u opštini Pale ubrzano se radi na detaljima, kako bi sve bilo spremno za najveći sportski događaj poslije Olimpijskih igara iz 1984. godine.

Najljepše sportsko borilište EJOF-a biće Sportsko-poslovni centar “Peki” gdje će biti održano takmičenje u karlingu, na kojem će nastupiti 14 zemalja.

Meč između Ruske Federacije i Češke Republike koji će biti odigran u ponedjeljak 11. februara u 8.30 časova u SPC “Peki” biće ujedno i početak sportskih nadmetanja.

“Takmičenje u karlingu koje organizujemo u našoj dvorani je tehnički i organizaciono izuzetno zahtjevno, ali sam već sada siguran da ćemo odgovoriti svim izazovima i da će “Peki” biti najljepše i najorganizovanije borilište na festivalu. Nadamo se da je EJOF 2019, samo početak organizovanja najprestižnijih sportskih manifestacija međunarodnog karaktera”, izjavio je Marko Sikima, direktor Kulturno-sportskog centra “Pale” i menadžer borilišta.

Takmičenje u karlingu trajaće od 11. do 15. februara, a publika će imati priliku gledati takmičenje tokom cijelog dana, jer program počinje u jutarnjim časovima, a završava se uveče.

Pored SPC “Peki”, tradicionalno na Dvorištima će biti održano takmičenje u biatlonu, gdje će se predstaviti najveće svjetske sile i budući šampioni ovog sporta. Prva trka je zakazana u utorak u 10.00 časova u sprintu na 7,5 km.

Najatraktivnije takmičenje biće održano na Jahorini. Olimpijska planina će tradicionalno biti domaćin takmičenjima u alpskom skijanju. Prva trka veleslaloma za djevojke će biti održana u ponedjeljak u 10.00 časova.

Evropski omladinski olimpijski fеstival mladih će biti izuzetna prilika za promociju turističkih potencijala našeg grada, a najveća korist od organizacije EJOF-a će biti pozitivni utisci koje će takmičari ponijeti u svoje zemlje.

“Pale kao mjesto olimpijaca i ova velelepna dvorana Peki zaslužuju da budu dio velikih manifestacija pa i EJOF-a 2019”, izjavio Nenad Vuković, gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo.

Na EJOF-u 2019 će učestvovati sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

3 dana do pocetka EJOFa, valjda ce se neko usuditi da Pale bar pomete. Da ne pricam sto osim maskote, nema nikakvih obiljezja, zastava i slicno koje govore da se ovdje odrzava najveca sportska smotra od olimpijade.

Pomislih da bi trebalo da nas bude sramota i zbog rupa po cesti ali valjda to je ta disciplina veleslalom šta li…

Uzgred da podsetimo nacelnika na katastrofu u ulici Srpskih ratnika prema Podvitezu.Rupe su ogromne i ne mogu se nikako izbjeci.Molimo vas da nesto hitno preduzmete po tom pitanju.

Umjesto da zablistaju zbog ovakvog događaja, Pale nažalost izgledaju veoma otužno, zapušteno i mrtvo…! Neka je na čast odgovornima.