Palelive započeo kampanju dopunjavanja Wikipedije

0

Nakon dvije godine rada i uređivanja portala zaista smo se susreli sa materijalom i informacijama koje bi mnoge ostavile bez daha, a koje su godinama prolazile pored nas ne dajući nam šansu da ih otkrijemo. Nismo imali pravi medij koji bi nam omogućio da ispričamo priču o Kući Cekovića, Pećini Orlovači, Stećcima, poznatim Paljanima… Danas, razvojem interneta i portala Palelive imamo mogućnost da sa našim posjetiocima podijelimo informacije koje su im sve vrijeme bile na dohvat ruke, a opet daleko. Danas bilo ko, sa bilo kog dijela zemaljske kugle može za tili čas pristupiti sve većoj enciklopediji Palelive portala koja se nalazi u našem Vodiču, a koja se tiče Pala, Paljana, ali i šireg područja. Jednostavno smo zaljubljeni, ali i ponosni što našim posjetiocima možemo pružiti željene informacije. Nadamo se da će ovu malu enciklopediju, koja će vremenom rasti, znati upotrebiti i učenici, kako bi što bolje upoznali i što više zavolili svoj kraj.

Posjedujemo još dosta informacija koje ćemo polako obrađivati i postavljati na portal, ali polako se uključujemo (obećali smo) i u dopunjavanje najveće online enciklopedije Wikipedia! Jedan od najposjećenijih sajtova na svijetu će dobiti nove informacije koje smo prikupili, a koje će cijelom svijetu ponuditi pravu sliku opštine Pale i njenih znamenitosti.

Za početak smo se fokusirali na Wikipediju na srpskom jeziku, ali ćemo se vremenom širiti i na ostale. Stranice o Palama najzad izgledaju svjetski i u rangu sa drugim većim gradovima. Naravno postoji još prostora za proširivanje jer smo do skoro debelo zaostajali u prezentaciji na ovoj enciklopediji. U narednom periodu ćemo proširivati i dopunjavati informacije, a svakako pozivamo i posjetioce da se uključe i volonterskim radom unaprijede razvoj ove velike kuće. Na ovoj stranici svakako mogu prezentovati šta su uradili.

Stranice koje smo obrađivali i dodali:

Grad Pale, Gradina kod Pala, Hodidjed, Stari grad na sastavcima Paljanske i Mokranjske Miljacke

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare