Ozvaničen početak izgradnje kružne raskrsnice

0

VLASENICA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić ozvaničio je danas u Vlasenici početak izgradnje kružne raskrsnice koja će biti sjecište dva magistralna puta prema Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci.

Zajedno sa Ćorićem početka izgradnje ovog infrastrukturog projekta ozvaničili su vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Davor Kostrešević i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Ćorić je rekao da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu koji će biti od značaja za sve korisnike magistralnih puteva koji se ukrštaju na mjestu izgradnje raskrsnice.

On je naveo da je Vlada Republike Srpske, između ostalog, izdvojila 100.000 KM za rješavanje pitanja eksproprijacije zemljišta, dok su „Putevi Srpske“ obezbijedili kompletan iznos sredstava neophodnih za završetak ovog projekta.

Ćorić je dodao da je zahvaljujući upornosti i istrajnosti načelnika Vlasenice i direktora „Puteva Republike Srpske“ danas započet važan infrastrukturni projekat.

„Resorno ministarstvo i Vlada pokušavaju da rješe i druga pitanja koja su bitna za stanovnike koji žive u istočnom dijelu Republike Srpske“, rekao je Ćorić novinarima.

On je dodao da je započeta i inicijativa za izgradnju dijela brzog puta od Bijeljine do Sokoca.

„Urađen je generalni projekat, preduzimamo druge aktivnosti da bismo došli u situaciju da možemo da uradimo projektno-tehničku dokumentaciju i da u narednom periodu razgovaramo o načinu finansiranja i samoj izgradnji. Pokušavamo da i u narednoj godini planiramo određeni dio sredstava da bismo i dalje radili na rehabilitaciji magistralnog puta od Zvornika do Sokoca“, rekao je Ćorić.

On je napomenuo da su u ovoj, ali i u prethodnoj godini, izdvojena značajna sredstva za rehabilitaciju magistralnog puta M-19 na potezu od Drinjače do Vlasenice.

„U ovoj godini je izdvojeno negdje oko 2.300.000 KM, to se odnosi na određene pješačke staze, na krivine koje će morati da se isprve, odnosno na bolji način riješe na ovoj dionici“, dodao je Ćorić.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Davor Kostrešević rekao je da je ovo preduzeće obezbijedilo oko 500.000 KM za rješavanje višegodišnjeg problema u Vlasenici, posebno za učesnike u saobraćaju.

On je naveo da bi kružna raskrsnica trebalo da bude izgrađena u narednih 90 dana, koliko je ostavljen rok izvođaču radova, preduzeću „Zvornik putevi“.

Kostrešević je pojasnio da je riječ o trokrakoj kružnoj raskrsnici koja nastaje rekonstrukcijom postojeće na sjecištu puteva M-19 i M-19-2, prema Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, što je od krucijalnog značaja za sve koji ovim putem prolaze svakodnevno.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je na sastanku sa Ćorićem i Kostreševićem razgovarano o rješavanju infrastrukturnih pitanja, prvenstveno o magistralnim putevima i završnici puta M-19.

Kraljević je upoznao sagovornike da je ključni problem na putnom pravcu prema Kladnju i Banjaluci most koji je u veoma lošem stanju.

„Tokom razgovora akcenat je stavljen i na putni pravac Vlasenica – Han Pijesak i dalje prema Istočnom Sarajevu“, rekao je Kraljević i dodao da očekuje podršku institucija Srpske i vlasti na nivou BiH kada je riječ o infrastrukturnim projektima na području Vlasenice.

Ćorić, Kostrešević i Kraljević danas u Vlasenici posjetili i Poslovnu jedinicu za transport i saobraćaj preduzeća „Bukom-prom“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare