Oživljavanje fudbala

0

HAN PIJESAK – U Fudbalskom klubu Han Pijesak već nekoliko godina kadeti i pioniri igraju kvalitetnu omladinsku ligu Republike Srpske i do sada su osvojili više od 25 turnira.


Nakon prekida igre seniorske selekcije, od 2008. godine u klubu igraju samo omladinske kategorije, a odnedavno pripremaju i seniorsku.

Profesor fizičkog vaspitanja Pavle Golijan već sedam godina radi sa djecom u Fudbalskom klubu Han Pijesak i redovno, kako kaže za Srnu, učestvuju na raznim turnirima širom BiH i Srbije.

„Ove godine opet smo formirali seniorsku selekciju u klubu i planiramo da ove sezone zaigramo u regionalnoj ligi Republike Srpske – Grupa jug“, kaže Golijan, čiju omladinsku školu su prošli, uglavnom, mlađi igrači sadašnje seniorske ekipe.

Golijan ističe da ga raduje što će nakon devet godina u Han Pijesku ponovo fudbal zaigrati seniorska selekcija.

On navodi da u Fudbalskom klubu Han Pijesak sam radi sa četiri selekcije i obavlja niz poslova u vezi sa održavanjem kluba.

„Imamo dobre uslove za rad, stadion na 1.180 metara nadmorske visine, dvospratni objekat sa svlačionicama i tribine kapaciteta od 500 mjesta“, navodi Golijan.

Sredstva iz budžeta opštine Han Pijesak nisu dovoljna za rad kluba, ali vjeruju obećanju predstavnika lokalne vlasti da će ih podržati u nastojanju da fudbal oživi u ovom mjestu.

Povodom 9. avgusta, Svetog Pantelejmona – Dana i krsne slave opštine, Fudbalski klub Han Pijesak organizuje omladinski turnir na kome učestvuju ekipe iz svih krajeva Republike Srpske.

Fudbalski klub Han Pijesak je do 2008. godine bio član Druge lige Republike Srpske, ali je zbog finansijskih problema bio primoran na dužu pauzu, sve dok trener Golijan, kako ističe, „nije ušao u posao njegovog oživljavanja“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare