Otvoreni „Petrovdanski književni susreti“

0

VLASENICA – Promocijom knjige „Na ognjištu duše“, čiji autor je LJutomir Rundić iz Loznice večeras su u Vlasenici otvoreni Peti „Petrovdanski književni susreti“.

Predsjednik Književnog kluba „Luča“ iz Vlasenice Aćim Todorović rekao je na otvaranju manifestacije da ove godine na književnoj smotri učestvuje tridesetak stvaralaca iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i dijaspore.

„Sa ponosom možemo istaći da je ova književna manifestacija jedna od najznačajnijih u regionu, jer svake godine okupi na jednom mjestu veliki broj poklonika i ljubitelja pisane riječi“, istakao je Todorović.

Književni susreti biće nastavljeni sutra kod Ružine vode, na planini Javor, gdje će učesnici u 13.00 časova položiti cvijeće na spomen-obilježje poginilim srpskim ratnicima šumadijskih divizija 1914. godine.

Tom prilikom istorijski čas održaće direktor bijeljinskog Muzeja Semberije Mirko Babić, a svoje stihove kazivaće učesnici ove manifestacije.

Pete „Petrovdanske književne susrete“ u okviru „Petrovdanskih dana kulture i sporta“ organizuje Književni klub „Luča“ iz Vlasenice, pod pokroviteljstvom opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare